Σεισμός στην Κρήτη – Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο σήμερα και αύριο – «Έχουμε ζητήσει να ελεγχθούν όλα», λέει ο δήμαρχος

Υπάρχουν παντού πάρα πολύ μεγάλες ζημιές, επιβεβαίωσε, ενώ ακόμα και στα νεόδμητα σπίτια, υπάρχουν εμφανή ίχνη από τον σεισμό

«Εσείετο η γη στα πόδια μας κάθε 5-10 λεπτά, όσο βρισκόμασταν εκεί. Σαν να έβραζε κάτι από κάτω», είπε περιγράφοντας την χθεσινή ημέρα στο Αρκαλοχώρι, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός.

Υπάρχουν παντού πάρα πολύ μεγάλες ζημιές, επιβεβαίωσε, ενώ ακόμα και στα νεόδμητα σπίτια, υπάρχουν εμφανή ίχνη από τον σεισμό. «Εξέχουν μεγάλες πέτρες από τον τοίχο, παρότι δεν έχουν καταρρεύσει, σαν να έχουν πάθει συστροφή τα υλικά», περιέγραψε μιλώντας για την κατάσταση των κτισμάτων στο Αρκαλοχώρι.

Σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά γιατί πρέπει να ελεγχθούν όλα έστω και για μακροσκοπικές βλάβες, υπογράμμισε ο κ. Λαμπρινός, προσθέτοντας πως θα κατέβει και η ΚΤΥΠ σήμερα, από όπου έχει ζητηθεί να ελέγξουν και τα σχολεία του Ηρακλείου.

in.gr