Φίλης για Κεραμέως – Αρνείται να καταδικάσει τη χρυσαυγίτικη δράση

Κριτική για τη στάση που κρατά το υπουργείο Παιδείας

Θέση για τα επεισόδια που διαδραματίζονται τις τελευταίες δυο ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πήρε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ασκώντας κριτική για τη στάση που κρατά το υπουργείο Παιδείας το οποίο μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, αρνείται να καταδικάσει τη χρυσαυγίτικη δράση.

«Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες. Το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… ‘της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται’!» δήλωσε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα ‘από όπου κι αν προέρχονται’ αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση φασιστοειδών κατά φοιτητών και μαθητών.

in.gr