Πιλάτες ή γιόγκα; – Βρες τι σου ταιριάζει περισσότερο

Δυο είδη άσκησης που μοιάζουν πολύ λιγότερο από ό,τι νομίζεις

Χωνάκι ή κυπελλάκι; Βουνό ή θάλασσα; Ρίγανη ή φέτα στις τηγανιτές πατάτες;

Υπάρχουν διλήμματα χωρίς λάθος απαντήσεις, που η επίλυσή τους εξαρτάται καθαρά από τα δικά σου χαρακτηριστικά ως άτομο.

Ένα από αυτά είναι και το «πιλάτες ή γιόγκα»;

Τα δύο είδη γυμναστικής είναι εξίσου ευεργετικά για το σώμα σου – αλλά διαφέρουν μεταξύ τους περισσότερο από ό,τι νομίζεις.

Επομένως, θα πρέπει να αποφασίσεις εξετάζοντας αν ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες.

Αν θέλεις να αποκτήσεις δύναμη

Εδώ κερδίζει το πιλάτες. Οι στάσεις της γιόγκα σε βοηθούν να αποκτήσεις αντοχή σε κάθε μυϊκή ομάδα, όμως το πιλάτες, με την αντίσταση και τα βάρη που χρησιμοποιεί κάνει το σώμα σου πιο ισχυρό – και πιο αδύνατο.

Αν θέλεις να γίνεις χέλι

Τίποτα δεν νικά τη γιόγκα στην ενίσχυση της ευλυγισίας. Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν είχε διαπιστώσει ότι μέσα σε οκτώ εβδομάδες προπονήσεων η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την ευλυγισία κατά 13-35%. Και το πιλάτες θα σε κάνει πιο ευλύγιστο/ευλύγιστη, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Κοιλιακοί από πέτρα

Το πιλάτες παίρνει τις δάφνες. Σμιλεύει τους κοιλιακούς σου και κάνει την κοιλιά σου πιο επίπεδη από οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης, αφού εστιάζει πολύ στην ενδυνάμωση του κορμού. Αντιθέτως, η γιόγκα είναι λιγότερο απαιτητική απέναντι στο συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου.

Χαλάρωση

Εντάξει, ξέρεις ήδη ότι η απάντηση είναι «γιόγκα». Όχι ότι το πιλάτες δεν θα σε κάνει να ηρεμήσεις – η συγκέντρωση που απαιτεί θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς – αλλά στην πραγματικότητα δεν στοχεύει τόσο σε αυτό.

https://www.facebook.com/watch/ClassFitSugar/

Ανακούφιση από πόνους στη μέση

Κάθε μορφή άσκησης που γίνεται με προσοχή είναι ικανή να βοηθήσει στο πρόβλημα, αφού δυναμώνοντας τον κορμό απαλλάσσει τη μέση από τους πόνους. Όμως ενώ η γιόγκα περιλαμβάνει και στάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες, το πιλάτες είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλο για εσάς – και ικανό να σας ανακουφίσει.

in.gr