Τα επτά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις την επιδερμίδα σου

Ακόμη κι αν ακόμη αντέχει τις προκλήσεις, χρειάζεται φροντίδα για να μην σε απογοητεύσει στο μέλλον

Η καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν τη σαμποτάρεις από μόνη σου.

Η παρακάτω λίστα συγκεντρώνει μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που την καταστρέφουν. Και όπως θα δεις, αν και κάποια είναι προφανή, δεν λείπουν κι εκείνα που γίνονται με τις καλύτερες προθέσεις.

Γιατί, ναι, μπορεί να περιποιείσαι το δέρμα σου τόσο πολύ που να του κάνεις κακό.

Τα μεγαλύτερα λάθη για το δέρμα σου

Δεν ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς

Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε μαντεύουμε δυο πράγματα για σένα: Πρώτον, ποτέ δεν είχες σοβαρό πρόβλημα ακμής και δεύτερον είσαι ακόμη πολύ νέα.

Όμως η σιγουριά σου ότι το δέρμα σου μπορεί να αντέξει τα πάντα, μπορεί να καταλήξει σε απογοήτευση.

Το μακιγιάζ μπλοκάρει τους πόρους σου και τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι, πράγμα που όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολα αντιστρέφεται.

Κάνεις μισές δουλειές

Δεν αρκεί να αφαιρέσεις τα πάνω-πάνω. Πρέπει να είσαι επιμελής στην αφαίρεση του μακιγιάζ σου και να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα σου.

Το παρακάνεις με την απολέπιση – ή με την περιποίηση γενικότερα

Η υπερβολική απολέπιση απομακρύνει τον προστατευτικό φραγμό που προσφέρουν οι άνω στιβάδες της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα σουβρίσκεται εκτεθειμένο στις τοξίνες και την ακτινοβολία και μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρη γήρανση. Όμως και η υπερβολική χρήση καθαριστικών ή προϊόντων ρετινόλης μπορεί επίσης να υποβαθμίσει τα έλαια της επιδερμίδας σου. Είναι προτιμότερο να παραλείψεις τον πρωινό καθαρισμό και να περάσεις απλώς ένα βρεγμένο βαμβάκι επάνω από το πρόσωπό σου.

Δεν πιάνεις κότσο τα μαλλιά σου

Στη διάρκεια της νύχτας, το θέμα δεν είναι να φανεί η αρχοντιά σου, αλλά τα έλαια και οι ρύποι των μαλλιών σου να μην αγγίζουν το πρόσωπό σου.

Παραλείπεις την ενυδατική για να γλιτώσεις από τη λιπαρότητα

Δυστυχώς επιβιώνει ο μύθος που θέλει τις λιπαρές επιδερμίδες να μην χρειάζονται – ή και να πρέπει να αποφεύγουν – την ενυδάτωση.

Στην πραγματικότητα, το δέρμα σου θα πρέπει να παραμένει ενυδατωμένο ανεξάρτητα από τον τύπο του, ενώ η απουσία επαρκούς υγρασίας κάνει το λιπαρό δέρμα να παράγει περισσότερα έλαια.

Ξεχνάς το αντηλιακό

Δεν είναι μόνο για την παραλία. Δεν είναι καν μόνο για το καλοκαίρι. Τίποτα δεν σε προστατεύει καλύτερα από τη γήρανση. Μην βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς αυτό/.

Δεν δίνεις έμφαση στην καθαριότητα

Μπορεί το σπίτι σου να λάμπει. Ισχύει το ίδιο, όμως, και για τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Ειδικά εκείνο που χρησιμοποιείς για να απλώνεις τη βάση σου θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο για να μην προκαλεί μολύνσεις και ερεθισμούς.

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για… την οθόνη του κινητού σου!

in.gr