Σακινάτ Μαγκομέντοβα – Η αθλήτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια αλλά διαπρέπει σε Τάε Κβον Ντο και τοξοβολία

Τι κι η Σακινάτ Μαγκομέντοβα γεννήθηκε χωρίς χέρια; Η ίδια έχει ξεπεράσει κάθε όριο στο τι μπορεί να πετύχει.

Η Σακινάτ Μαγκομέντοβα είναι ένας άνθρωπος παράδειγμα προς μίμηση. Τι κι αν γεννήθηκε χωρίς χέρια; Η ίδια έχει γίνει δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και είναι υποψήφια για master στο Παρά Τάε Κβον Ντο.

Η Σακινάτ αποφάσισε το τελευταίο διάστημα να ασχοληθεί με ένα λιγότερο ενεργητικό άθλημα, την τοξοβολία και να φτάσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα και δεν είναι τραυματικό για μένα. Τουλάχιστον σε σύγκριση με το Τάε Κβον Ντο. Έχω ακόμα έναν στόχο να φτάσω στην Ολυμπιάδα», δήλωσε η Σακινάτ. Μαζί με την προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η τοξοβόλος έχει αποφασίσει να πάρει μέρος και στο ρωσικό πρωτάθλημα τοξοβολίας.

«Όταν προπονείσαι, συνηθίζεις. Την πρώτη φορά που πήρα το τόξο και το κράτησα, το πόδι μου έτρεμε όλη μέρα και ήταν πολύ κουρασμένο, τη δεύτερη μέρα δεν ήξερα με τι κουράγιο να έρθω στην προπόνηση», περιέγραψε η Σακινάτ.

άνει όλες τις δουλειές μόνη της

Το πείσμα της όμως την έκανε να προχωρήσει παρά τις δυσκολίες και «η εκπαίδευση και ο ανταγωνισμός», όπως αναφέρει, θα τη βοηθήσουν να κερδίσει. Η Σακινάτ κάνει εξαιρετική δουλειά όχι μόνο στα αθλήματα, αλλά τα καταφέρνει και σε όλες τις δουλειές του σπιτιού αφού μπορεί να πλένει τα πιάτα, να κόβει κέικ, να ανάβει σπίρτα, ακόμη και να βάζει μακιγιάζ.

Θα δημιουργήσει ίδρυμα για όσους έχουν ανάγκη

Ωστόσο, η σπουδαία αθλήτρια παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο χωρίς βοήθεια και υποστήριξη, έτσι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ταμείο για όσους έχουν ανάγκη. «Σκοπεύω να ανοίξω το δικό μου φιλανθρωπικό ίδρυμα για να μπορέσω να βοηθήσω ανθρώπους σαν εμένα. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι χωρίς υποστήριξη και βοήθεια», είπε η Σακινάτ Μαγκομέντοβα.

in.gr