Σπανούλης – «Η ψυχή μου ανήκει στον Ολυμπιακό, είναι η οικογένεια μου»

O Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου αναφέρθηκε για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το 2010.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά από μια πλούσια και γεμάτη καριέρα, καθώς αγωνίστηκε στην Ελλάδα τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να βρεθεί στον Πειραιά, όπου κατάφερε να κερδίσει δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια το 2012 και το 2013 με τον Ολυμπιακό.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για όλα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη απόφαση που πήρε για να πάει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης: 

Μέσα στη ψυχή σου, νιώθεις πιο κοντά στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;
«Χωρίς δεύτερη σκέψη, στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πλέον για μένα είναι σαν οικογένεια. Έχω ζήσει τόσα πολλά με τον Ολυμπιακό, έχω περάσει πάνω από τη μισή μου καριέρα σε αυτή την ομάδα. Τα παιδιά μου υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό γιατί γεννήθηκαν ενώ έπαιζα εκεί. Έχω δεθεί τόσο πολύ… Όταν είμαι αρχηγός της ομάδας τόσα χρόνια, όταν έχουμε χτίσει αυτή την σχέση με τον κόσμο, με όλους τους συμπαίκτες μου, με τη διοίκηση, με όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα… Ο Ολυμπιακός έχει ριζώσει μέσα στη καρδιά μου και τη ψυχή μου και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που είμαι ένας άνθρωπος που δένομαι πάρα πολύ συναισθηματικά με την ομάδα και τους ανθρώπους. Μόνο αν δεθώ και τους νιώσω σαν οικογένειά μου, θα δώσω κι εγώ το καλύτερο που μπορώ. Είμαι ένας άνθρωπος συναισθηματικός και πάντα έβαζα το συναίσθημα πάνω από όλα».

Πώς έγινε και έφυγες από τον Παναθηναϊκό; Τι έπαιξε ρόλο; Δεν έχεις μιλήσει ποτέ για αυτό. Όλο το παραπέμπεις για αργότερα.
«Ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητοποιημένη. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πετάω στα σύννεφα αλλά πατάω στη γη. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα για να πάω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και να ηγηθώ τις προσπάθειας να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες. Το ήθελα πάρα πολύ. Από μικρό παιδί ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που είχε σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Ένιωθες δηλαδή ότι στον Ολυμπιακό έχεις να παίξεις πιο σημαντικό ρόλο.
«Ακριβώς. Και στο Μαρούσι όταν ήμουν, πάντα συζητούσα να πάω στον Ολυμπιακό ώστε να πάω εκεί. Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο καλύτερος εκείνη την εποχή, ήταν πρώτος, είχε ευρωπαϊκα Οπότε ήθελα να πάω να κάνω κάτι με τον Ολυμπιακό».

Οπότε ήθελες κάπου να βάλεις το λιθαράκι σου
«Ακριβώς. Η ψυχοσύνθεση με τον Ολυμπιακό. Μου έκανε πιο πολύ να πάω στον Ολυμπιακό πάντα. Βέβαια όταν αγωνίζομαι σε μια ομάδα, πάντα δίνω και τη ψυχή μου. Και στο Μαρούσι έκανα το ίδιο, και στον Παναθηναϊκό έκανα το ίδιο».

Μεσολάβησε κάτι που σε στεναχώρησε στον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα την τελευταία χρονιά έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν τόσο πολύ αλλά πιο πολύ ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό με τόσα εκατομμύρια κόσμο. Αυτό θα με έκανε να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσα… Ήταν ένα ρίσκο αλλά για μένα υπάρχει αυτοπεποίθηση. Να στηρίζεις και να πιστεύεις την επιλογή σου. Και εγώ πίστευα πάρα πολύ».

Μεσολάβησε κάτι που σε στεναχώρησε στον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα την τελευταία χρονιά έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν τόσο πολύ αλλά πιο πολύ ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό με τόσα εκατομμύρια κόσμο. Αυτό θα με έκανε να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσα. Ήταν ένα ρίσκο αλλά για μένα υπάρχει αυτοπεποίθηση. Να στηρίζεις και να πιστεύεις την επιλογή σου. Και εγώ πίστευα πάρα πολύ».

in.gr