Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 – «Κόλλησε» στον Σλοβένο και τον διαβασμένο Παναθηναϊκό

Άργησε να ξυπνήσει ο Ολυμπιακός, πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο πρώτο ημίχρονο στην Πόλη και όταν στην επανάληψη άφησε στα αποδυτήρια το 4-4-2 που δεν «τσούλησε», πίεσε τους πράσινους, είχε ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε το γκολ. Περίεργες αποφάσεις από τον Σλοβένο διαιτητή.

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Superleague, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Οι Ερυθρόλευκοι άργησαν να ξυπνήσουν, με τους Πράσινους να παίζουν μαζική άμυνα και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά τους, Αλμπέρτο Μπρινιόλι να παίρνουν τον βαθμό.

Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μαρτίνς άφησε στα αποδυτήρια το 4-4-2, που δεν τσούλησε, έγιναν πολύ πιο απειλητικοί, δημιουργήσαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής, Σλάβκο Βίντσιτς, ο οποίος είχε περίεργες αποφάσεις, που προκάλεσαν την οργή του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού να στέκεται στα σφυρίγματα του Σλοβένου.

Ο Ιβηρας στάθηκε κυρίως στις πολλές καθυστερήσεις, αλλά και στον τρόπο που σφύριζε ο Βίντσιτς, με τον διαιτητή να δίνει κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού προς το τέλος της αναμέτρησης για διαμαρτυρία, σε φάσεις που είχαν δίκιο! Οι χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών, η μαζική άμυνα του Τριφυλλιού, οι επεμβάσεις του Μπρινιόλι και οι περίεργες αποφάσεις του διαιτητή συνέθεσαν το παζλ του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να παίρνουν από έναν βαθμό.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρεάμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά στα δύο άκρα και τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, με τον Μπρινιόλι στην επίθεση και τους Σάντσες, Πούγγουρα, Σάρλια και Χουανκάρ στην άμυνα. Οι Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος ήταν στα χαφ, με τους Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ και Παλάσιος πίσω από τον Καρλίτος.

Λίγες φάσεις στο ξεκίνημα

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 15’ οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Αφρικανός αμυντικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 24’ ο Αγκιμπού Καμαρά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά που έκανε μετά τη σέντρα του Κένι Λαλά, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιτάλ βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 32’ ο Βατσλίκ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Πέρεθ, ενώ στο 33’ η κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Απείλησαν Τικίνιο και Αγκιμπού

Στο 36’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Τικίνιο. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, με τον Λατινοαμερικάνο να τη στέλνει άουτ. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 40αλέπτου, ο Ελ Αραμπί σούταρε με τη μία μετά τη σέντρα του Λαλά, αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ. Όπως και στο 45+7’ το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγή, με τον Πέδρο Μαρτίνς, όμως, να φέρνει τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο και τον Ελ Αραμπί στα άκρα. Στο 49’ στην πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, η ομάδα του Μαρτίνς πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα του Τριφυλλιού. Στο 70’ ο Κένι Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Μεγάλες ευκαιρίες με Αγκιμπού και Ελ Αραμπί

Στο 77’ και στο 78’ ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αρχικά με τον Αγκιμπού Καμαρά και στη συνέχεια με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στην πρώτη περίπτωση ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα, μετά το λάθος του Σάρλια, ο Ελ Αραμπί είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Ολυμπιακό να πιέζει προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Λουντβιστ και Μακέντα να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη. Στο 81’ ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τον Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αγκιμπού απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε πέφτοντας έφυγε άουτ.

Αλλαγές, πίεση και περίεργες αποφάσεις από τον διαιτητή

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Ολυμπιακό να πιέζει προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Λουντβιστ και Μακέντα να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη. Στο 81’ ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τον Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αγκιμπού απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε πέφτοντας έφυγε άουτ.

Στο 89’ ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς, έδωσε κίτρινη κάρτα στον Τικίνιο για διαμαρτυρία, σε μια φάση που ζήτησε κόρνερ, με το ριπλέι να δικαιώνει τον Βραζιλιάνο και να εκθέτει τον διαιτητή.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Μαρτίνς έκανε δεύτερη αλλαγή, με τον Κούντε να παίρνει τη θέση του Μαντί Καμαρά. Ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με τον Μαουρίτσιο αντί του Καρλίτος, με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά να παίζει με πέντε στην άμυνα.

Στο 90+8’ σε μια φάση καρμπόν με αυτή του 89’, ο Βίντσιτς έδωσε κίτρινη κάρτα στον Σισέ για διαμαρτυρία, όταν ο Αφρικανός ζήτησε κόρνερ. Και πάλι το ριπλέι δικαίωσε τον παίκτη του Ολυμπιακού, αφού η μπάλα είχε βγει από ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Στο 90+9’ οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, με τον Ρόνι Λόπες αντί του Μπουχαλάκη για τον Ολυμπιακό και τον Αϊτόρ αντί του Βιτάλ για τον Γιοβάνοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κούντε δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Τα λεπτά κυλούσαν, οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν για το γκολ της νίκης, αλλά ο διαιτητής έκανε και πάλι το… θαύμα του, αφού δεν κράτησε τις καθυστερήσεις που έπρεπε με βάση τις διακοπές που υπήρχαν. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90’+9 Λόπες), Μαντί Καμαρά (90′ Κούντε), Ακιμπού Καμαρά, Μασούρας (81′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (79′ Μακέντα), Παλάσιος (79′ Λούντκβιστ), Βιτάλ (90’+8 Αϊτόρ), Καρλίτος (90’+3 Μαουρίσιο).

in.gr