Πρόεδρος βενζινοπωλών – «Βαρύς» χειμώνας από την τιμή των καυσίμων – Έχουμε την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη

Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του φόρου, τονίζει η πρόεδρος των βενζινοπωλών. Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι, υπογραμμίζει

Δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για τα νοικοκυριά, καθώς η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης τραβάει την ανηφόρα χωρίς ασφαλή πρόβλεψη για το που θα σταματήσει.

Οι διεθνείς ανατιμήσεις έχουν οδηγήσει την τιμή του αργού πετρελαίου τον τελευταίο χρόνο να έχει ανέβει κατά 65% και το βαρέλι brent την προηγούμενη εβδομάδα να φτάνει τα 80 δολάρια, ανέφερε η πρόεδρος των  των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθούν εφέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν επισημαίνει. Η ίδια εκτιμά ότι θα φτάσει πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα, και ακόμη περισσότερο στην επαρχία και στα νησιά. Και οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς επισημαίνει.

«Κλειδί» η μείωση του ειδικού φόρου

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητάει από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Ελλάδα έχουμε από την πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι. Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου, τονίζει η κ. Ζιάγκα. Έχει πολύ δουλειά το κράτος να κάνει, καταλήγει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

in.gr