Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Σάκκαρη – Σίγουρα το Νο.8, πώς θα βρεθεί στο Νο.7

Η Ελληνίδα τενίστρια στις 18/10 θα βρεθεί σίγουρα στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει πιθανότητες να ανέβει ακόμα και στο Νο.7.

Πολύ σύντομη αποδείχθηκε η περιπέτεια της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 9 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και μάλιστα με ανατροπή (2-1 σετ) από την Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Η συμπατριώτισσά μας κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε η ίδια, αλλά και οι περισσότεροι που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση, καθώς η Γκόλουμπιτς έκανε την ολική ανατροπή και με 6-3, 6-2 πήρε τη νίκη. Παρά την ήττα από την Γκόλουμπιτς, η Μαρία Σάκκαρη την ερχόμενη Δευτέρα (18/10) θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα αφαιρεθούν από τις Σοφία Κενίν και Ιγκα Σβίατεκ οι βαθμοί από το περσινό Ρολάν Γκαρός.

Το γαλλικό όπεν είχε διεξαχθεί προς τα τέλη της περασμένης σεζόν λόγω του κορωνοϊού και των περιορισμών που ίσχυαν στον παγκόσμιο αθλητισμό για τη μείωση της διασποράς του Covid-19. Η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί σίγουρα στο Νο.8, ενώ έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί ακόμα και στο Νο.7 του κόσμου, εάν δεν κατακτήσει τον τρόπαιο στο Indian Wells μία εκ των Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, Ιγκα Σβίατεκ ή Ονς Τζαμπέρ. Αυτές είναι οι τρεις που μπορούν να στερήσουν την 7η θέση από την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για την Μαρία, η οποία μπορεί να έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» τη συμμετοχή της στα WTA Finals, μέσω του Indian Wells, αλλά θα συνεχίσει την αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη, γράφοντας μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

in.gr