Τσακρής – Αναζωπύρωση της πανδημίας με πέμπτο κύμα μέσα στον χειμώνα – Τρίτη δόση για όλους

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής ανέφερε ότι η τρίτη δόση εμβολίου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας

Ένα πέμπτο επιδημικό κύμα είναι βέβαιο σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αθανάσιο Τσακρή, που περιμένει αναζωπύρωση της πανδημίας του κοροναϊού μέσα στον χειμώνα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή η νέα αυτή καμπή πρέπει να βρει ανάχωμα στους εμβολιασμούς.

«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα εμβολιασμών και ένα Σύστημα Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί, έχουν περάσει πια σε μια κανονικότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το ζητούμενο», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Τρίτη δόση για όλους

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  τόνισε ότι σιγά – σιγά όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση η προστασία μειώνεται.

«Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, αν έχουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εμβολιασμένο θα έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Τσακρής.

Για τους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες τη Βόρεια Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Εξήγησε ότι χώρες με υψηλά εμβολιαστικά επίπεδα παρότι κάποιες έχουν πολλά κρούσματα, οι επιπτώσεις από την εξέλιξη της πανδημίας βαίνουν μειούμενες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

in.gr