Βρέθηκε κατά λάθος στην Ρόδο και βίασε 60χρονη γυναίκα – Σοκάρουν τα λόγια που της είπε

Στον 29χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 1η Νοεμβρίου 2021 υπόθεση με κατηγορούμενο για βιασμό έναν 29χρονο κάτοικο της Κω, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος βιασμού, χωρίς να του αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού με επίκληση ψυχικής νόσου από την οποία φέρεται να πάσχει αλλά και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στον 29χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Θύμα του 29χρονου ήταν μια 60χρονη ημεδαπή, κάτοικος Ρόδου.

Ο 29χρονος, που είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου και είχε απασχολήσει το έτος 2011 τις αρχές της Κω σε υπόθεση εμπρησμού της οικίας στην οποία διέμενε με τους γονείς του και δύο χρόνια αργότερα σε υπόθεση πρόκλησης σωματικών βλαβών και κατοχής ναρκωτικών, βρέθηκε στην Ρόδο κατά… λάθος.

Ο 29χρονος είχε μεταβεί συγκεκριμένα για δύο μήνες στο Αγιο Ορος και επέστρεφε στην Κω με πλοίο της γραμμής.
Αποκοιμήθηκε και βγήκε στη Ρόδο, όπου και φέρεται να παρέμεινε περιπλανώμενος επί διήμερο.
Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι είχε έλθει στη Ρόδο για να αναζητήσει εργασία χωρίς να έχει χρήματα μαζί του, περιπλανώμενος σε γειτονιές και ζητώντας από πολίτες να τον βοηθήσουν, προσφέροντας του ένα πιάτο φαγητό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου 2016 κι ενώ είχε εντοπίσει και στοχοποιήσει την 60χρονη διαζευγμένη γυναίκα, στην κατοικία, όπου διαμένει μόνη της στη Ρόδο, άνοιξε την κεντρική είσοδο με κλειδί, που την είδε προφανώς να κρύβει στην κεντρική είσοδο, εισήλθε εντός, της επιτέθηκε, ενώ ήταν ξαπλωμένη σε καναπέ, την θώπευσε και εν συνεχεία την βίασε κατά φύση και παρά φύση.

Το θύμα φέρεται μάλιστα να του πρότεινε να του δώσει χρήματα προκειμένου να συνευρεθεί έναντι αμοιβής με ιερόδουλη πράγμα που δεν δέχτηκε.

Ντύθηκε και αποχώρησε από την οικία της, ειρωνευόμενος το θύμα, λέγοντάς της ότι “έκανε καλό σε έναν άνθρωπο”.

Η γυναίκα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας ότι ο δράστης βρισκόταν έξω από την οικία του θύματος, έσπευσαν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Ομολόγησε τις πράξεις του και δεν δήλωσε μετανιωμένος γι αυτές.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο το θύμα περιέγραψε με λεπτομέρεια το τι ακριβώς είχε συμβεί, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μόλις πρόσφατα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δράστη ο οποίος της ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι συνευρέθηκε μαζί του με την θέληση της προκειμένου να μην καταδικαστεί!!

Σημειώνεται ότι από την ένταση της βίας με την οποία επιτέθηκε σεξουαλικά στην 60χρονη ο δράστης, υπέστη ρήξη κόλπου και απαιτήθηκε να υποστεί ράμματα προς αποκατάσταση.

Ο ίδιος σε πλήρη διαύγεια σκέψης απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις του υποστηρίζοντας ότι όταν είδε από το παράθυρο της οικίας της την 60χρονη γυμνή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις ορμές του. Ισχυρίστηκε ότι την βίασε παρά φύση γιατί φοβήθηκε ότι θα την άφηνε έγκυο, ενώ είπε ότι νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο της Λέρου μετά από αίτημα του πατέρα του, που θεωρεί ότι ήταν εκείνος που έκαψε την οικία τους στην Κω.

Είπε ακόμη ότι επί 20ετία νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Λέρου η μητέρα του και ότι τα ψυχολογικά του προβλήματα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας δεν επέτρεπαν στην οικογένεια να φιλοξενεί την μητέρα τους κάποιες μέρες τον χρόνο διότι το εκκαθαριστικό του πατέρα του δεν υπερέβαινε τα 6.000 ευρώ το έτος.

Ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν ως ψαράς από 13 ετών ότι έμεινε άνεργος και ότι ήλθε στη Ρόδο για να αναζητήσει εργασία. Υποστήριξε ότι τηλεφώνησε στο θύμα για να ζητήσει συγγνώμη πράγμα που διέψευσε η ίδια με παρέμβαση της στο δικαστήριο.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

in.gr