«Πόλεμος» στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Θορυβημένο το υπουργείο Υγείας – Το παρασκήνιο της διαμάχης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης και γιατρών έχει ξεσπάσει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με αφορμή τις ελλείψεις στη Νοσηλευτική Μονάδα. Προβληματισμός στο υπουργείο Υγείας για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σκηνικό «πολέμου» έχει στηθεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς η σχέση της Διοίκησης της Νοσηλευτικής Μονάδας με σημαντική μερίδα των γιατρών δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε σχέση με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Καλαμάτας ζητώντας να της δοθούν εξηγήσεις!

Ωστόσο, παρότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου εμφανίζεται χολωμένη με την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, ακόμα δεν έχει απαντήσει δημόσια στις σοβαρές καταγγελίες που αποτυπώθηκαν σε αυτή, γεγονός που προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη φτάσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία εμφανίζεται θορυβημένη και πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αυτή τη στιγμή απασχολεί σοβαρά και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να εκδηλωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την πλευρά του, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες και να εξευρεθεί τρόπος να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

www.messiniapress.gr