Τροφές που απογειώνουν το ανοσοποιητικό

Πολλές φορές καταλαβαίνουμε το σώμα μας να καταβάλλεται και η μία αρρώστια να διαδέχεται την άλλη. Που οφείλεται αυτό; Φυσικά στο ανοσοποιητικό μας, το οποίο από κούραση, άγχος, κακή διατροφή και ρύπους,  επιβαρύνεται και δεν λειτουργεί σωστά. 

Tο ανοσοποιητικό είναι ιδιαίτερα ευάλωτο με τόση ένταση που έχει η καθημερινότητά μας,  αλλά μπορείτε να ανακτήσετε την ζωντάνια σας και να αποτρέψετε τα κοινά κρυολογήματα  μέσα σε λίγες ώρες τρώγοντας συγκεκριμένα λαχανικά. Το πρώτο φυτό στη λίστα τον τροφοφαρμάκων είναι: 

Τα  μανιτάρια τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά, αυξάνουν την παραγωγή λευκοκυττάρων στο αίμα, κύτταρα υπεύθυνα για την εξουδετέρωση λοιμώξεων και η δράση τους είναι ταχύτατη.

Το πράσινο τσάι  το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες κατεχινών μπορεί πριν ακόμη εκδηλωθεί το κοινό κρυολόγημα να εξουδετερώσει τον ιό και τα συμπτώματά του. 

Τα εσπεριδοειδή, η κόκκινη κολοκύθα και το πιπέρι καγιέν, τα οποία έχουν αυξημένες ποσότητες βιταμίνης C και β- καροτένιο ισχυροί δεσμευτές των ελευθέρων ριζών, που οξειδώνουν και κάνουν αδύναμο το ανοσοποιητικό μας, εξουδετερώνουν το άγχος και  ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας αποτοξινώνοντας τον. 

Το λάχανο που αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης  Ε αυξάνει την παραγωγή β λευκοκυττάρων στο αίμα καταστρέφοντας ιούς και βακτήρια. 

Το  τζίντζερ βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος ενώ διαστέλλει τα αγγεία βοηθώντας την σωστή οξυγόνωση ενώ παράλληλα βοηθάει και στην ναυτία, τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο. 

Τα κρεμμύδια τα οποία στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που έβαζαν στις κρεβατοκάμμαρες φλούδες , γιατί θεωρούσαν ότι καθάριζε την ατμόσφαιρα και είχαν απόλυτο δίκιο καθώς οι φαινόλες οι οποίες περιέχει του δίνουν ισχυρή αντισυπτική δράση και αντιμολυντική ενώ ταυτόχρονα απορροφά τα βακτήρια της ατμόσφαιρας. Η δράση του στον οργανισμό είναι τόσο γρήγορη που αρκούν μόνο λίγες ώρες, ώστε να δράση δημιουργώντας μία ταχύτατη ανοσοβιολογική εξουδετέρωση των ιών σε συνδυασμό με την εφίδρωση την οποία προκαλεί, αποτελεί ένα ισχυρό πρωτοποριακό μηχανισμό εξουδετέρωσης των ιών αλλά και αποτοξίνωσης. Με παρόμοια χαρακτηριστικά και το σκόρδο το οποίο λόγω της αλλισίνης, ουσία η οποία είναι δραστική σε μύκητες, βακτήρια και ιούς.

Υπάρχει λύση λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και μέσα σε λίγα λεπτά να νιώσουμε πάλι υγιείς δυνατή και γεμάτη ζωντάνια να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας.

itrofi.gr