Επίσημο – Στο Νο 7 του κόσμου η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς ανέβηκε πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν και πετυχαίνει τη μια επιτυχία μετά την άλλη, ενώ θεωρείται ήδη η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια, χάρη στην τρομερή της χρονιά, πέτυχε νέο ρεκόρ, καθώς ανέβηκε στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πρώτη φορά στην καριέρα της, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από ελληνίδα αθλήτρια.

Η Σάκκαρη κέρδισε την άνοδο στο Νο 7, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε πρόωρα από το Insian Wells, επειδή «έπεσαν» οι βαθμοί από το Roland Garros του 2020.

Η ελληνίδα τενίστρια είχε ολοκληρώσει τη σεζόν το 2020 στην 22η θέση του κόσμου και μέσα σε λίγους μήνες εκτοξεύτηκε 15 θέσεις, ενώ παραμένει στην οκτάδα που διεκδικεί την πρόκρισή της στο WTA Finals (που θα γίνει 10-17 Νοεμβρίου στη Γουαδαλαχάρα).

Η Σάκκαρη έχει πέσει μεν στην έκτη θέση, αλλά είναι φαβορί για την πρόκριση στο τουρνουά, όπου ήδη έχουν περάσει οι Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (WTA): 

in.gr