«Πεκίνο 2022» – Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγινε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παρασκευή Λαδοπούλου, ήταν εκείνη η οποία παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στην κινεζική αντιπροσωπεία του Πεκίνο 2022, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης σήμερα στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού, εκτός των διακοσίων διαπιστευμένων ατόμων που αποτελούν τις επίσημες αντιπροσωπείες και από τις δυο πλευρές, αλλά και εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων ήταν παρόντες στην τελετή και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αφού η Ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, πρόκειται να μεταφερθεί με ειδική πτήση charter από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό την διοργανώτρια πόλη του Πεκίνου.

Η τελετή έναρξης για το «Πεκίνο 2022» θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου ενώ οι αγώνες θα διαρκέσουν ως την 20η Φεβρουαρίου.             

in.gr