Χαλκιδική – Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Δήμο Αριστοτέλη – Ελέγχεται το δίκτυο ύδρευσης

Τι συμβαίνει στον Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Mικρή αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας παρατηρείται στην Αρναία στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές Αρχές. Μάλιστα, προέβησαν σε διακοπή της υδροδότησης μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος.

Τι συνέβη

Το Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε μια αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, που δεν φαινόταν να οφείλεται σε ιολογικούς λόγους. Έτσι ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η υδροδότηση και η χρησιμοποίηση του πόσιμου νερού για τις καθημερινές ανάγκες, σημειώνει ο Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη.

Το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα ειδικά εργαστήρια, όπου εστάλησαν δείγματα νερού. Η διακοπή της υδροδότησης είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ευθύνεται το νερό. Εάν τελικά ευθύνεται το νερό για τα κρούσματα, ενδεχομένως, όπως λέει ο κ. Βαλιάνος, να οφείλεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που επηρεάζουν τις γεωτρήσεις, πέριξ του οικισμού, από τις οποίες υδρεύεται η Αρναία.

Ωστόσο, ο δήμαρχος σημειώνει ότι οι γαστρεντερίτιδες είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοια εποχή. Για καλό και για κακό, ο δήμος προχώρησε σε επιπλέον χλωρίωση του νερού για να αποφευχθεί επέκταση των κρουσμάτων.

in.gr