Άλεξ Κινιόνες – Δολοφονήθηκε στο Εκουαδόρ ο αθλητής

Ο 32άχρονος αθλητής σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι

Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι στον αθλητή του στίβου, Άλεξ Κινιόνες, στην πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού.https://www.in.gr/filesjs/ima/bridge3.416.2_en.html?v=2#goog_500638637

Ο 32άχρονος φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και χάλκινος πρωταθλητής το 2019 στη Ντόχα, σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο λόγος της δολοφονίας παραμένει –ακόμη– άγνωστος.

Σύμφωνα με την ertnews.gr, o Κινιόνες και ένας φίλος του (γνωστός μουσικός της περιοχής), δέχθηκαν πυρά από άγνωστους δράστες.

Όλα έγιναν περίπου στις 21:00, σύμφωνα με μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι πριν 4 μέρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ο Ρομπέρτο Ιμπάνιεθ, πρόεδρος της αθλητικής Ομοσπονδίας του Γκουάγιας, επιβεβαίωσε τον θάνατο μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Η καρδιά μου είναι συντετριμμένη, δε βρίσκω λέξεις για να περιγράψω το κενό που νιώθω. Δεν μπορώ να το πιστέψω, πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τόση κακία και ανασφάλεια! Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Άλεξ, θα μου λείπεις για πάντα», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κινιόνες απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας ποινής από τη Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) διότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του όσον αφορά τρεις ελέγχους για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

in.gr