Μοσχάτο – Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που παρενοχλούσε μαθήτριες

Αναβολή της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι του καθηγητή που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε τις μαθήτριες του.

Για τις 2 Νοεμβρίου ορίστηκε να γίνει η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, του 45χρονου καθηγητή γυμνασίου του Μοσχάτου, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 11χρονου κοριτσιού ότι της ζήτησε να σηκώσει την μπλούζα της.

Την αναβολή της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι του 45χρονου άνδρα προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας ενώ ο καθηγητής του γυμνασίου στο Μοσχάτο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καθηγητή καθώς η μαθήτρια ανέφερε τι συνέβη στον πατέρα της και εκείνος με τη σειρά του κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του.

Σε αργία ο καθηγητής

Ο 45χρονος καθηγητής που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριες σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του ως εκπαιδευτικός μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης με πράξη που υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος καθηγητής, που δίδασκε σε γυμνάσιο του Μοσχάτου, κατηγορείται ότι ζήτησε από 11χρονη μαθήτρια να σηκώσει την μπλούζα της. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το κορίτσι είχε μείνει τελευταίο στην αίθουσα του σχολείου και μάζευε τα πράγματά του.

Τότε, ο 45χρονος καθηγητής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πλησίασε το παιδί από πίσω, του είπε «έλα να  σου κάνω μασάζ» και στη συνέχεια άρχισε να το χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη.

Μάλιστα δεν δίστασε να του πει «βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο»!

Το κορίτσι αντέδρασε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου και περιέγραψε όσα είχαν γίνει.

Οι γονείς του παιδιού που ειδοποιήθηκαν, έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων συνέλαβαν τον 45χρονο καθηγητή.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες στην αστυνομία, είχε προκαλέσει παράπονα με τη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, υπήρχαν παράπονα μαθητριών για σεξιστική συμπεριφορά του καθηγητή, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανέβαζε κορίτσια στον πίνακα και μπροστά σε όλα τα παιδιά τα κοιτούσε περίεργα.

in.gr