Φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν – Πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Οι καταναλωτές περιμένουν τις εκπτώσεις του φθινοπώρου για να αγοράσουν φθηνότερα τα προϊόντα που έχουν… βάλει στο μάτι. Δείτε όλες τις ημερομηνίες.

Τις φθινοπωρινές εκπτώσεις περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές έτσι ώστε να αγοράσουν προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, οι εκπτώσεις του φθινοπώρου φέτος θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι και τη 15η Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. 

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α. ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Οι ημερομηνίες για Black Friday και Cyber Monday

Black Friday ή αλλιώς «Μαύρη Παρασκευή» oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11) αφού είναι μια «παράδοση» που έρχεται από τις ΗΠΑ. Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου.

Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, έρχεται η Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Φέτος η Cyber Monday «πέφτει» τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

in.gr