Τουρκία – Fake tweet ότι πέθανε ο Ερντογάν αναστάτωσε τα social media

Το tweet τροφοδότησε τη φημολογία για επιδείνωση της υγείας του Ερντογάν

Χαμός στην  Τουρκία μετά από fake Tweet, ότι πέθανε ο Ερντογάν.

Mε φόντο τη φημολογία περί επιδείνωσης του τούρκου προέδρου, ένα hashtag με τη λέξη «πέθανε» στις 4.30 τα ξημερώματα, προκάλεσε νέες συζητήσεις και αναστάτωσε τα social media και όχι μόνο.

Αργότερα το συγκεκριμένο tweet, αποδείχτηκε ότι ήταν fake, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς νέους επιχειρηματίες, που διοργάνωσε η ΜΚΟ του γιου του,  Μπιλάλ δήλωσε:

«Σε μια εποχή που ο πληθυσμός των δυτικών χωρών αρχίζει να γερνάει και τα προβλήματα εκπαίδευσης και υποδομής δεν έχουν ακόμη επιλυθεί στην Ανατολή, η χώρα μας, η Τουρκία, έχει φτάσει σε ένα σημείο να κοιτάζει το μέλλον της με ελπίδα, αντλώντας τη δύναμη της από τη νεολαία της. Κάθε εμπειρία και κάθε αντιξοότητα που έχουμε βιώσει ενισχύει την αποφασιστικότητα του έθνους μας να επιτύχει τους στόχους του».

Εντείνεται η φημολογία για την υγεία του Ερντογάν

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα, για την κακή κατάσταση της υγείας του τούρκου προέδρου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται εξαντλημένος ενώ με δυσκολία σέρνει τα βήματά του, αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Το βίντεο διακρίνεται πως είναι του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Αναντολού και προέρχεται από τελετή κατά την οποία ο Ερντογάν δέχθηκε όρθιος τις ευχές στην προεδρία από τους πρεσβευτές διαφόρων χωρών.

in.gr