Γεωργιάδης – Με click away θα μπορούν να ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο 6 Νοεμβρίου

Το… ξεχασμένο click away επί πεζοδρομίου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ως την άλλη λύση εκτός της φυσικής παρουσίας σε κάποιο κατάστημα από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου που ξεκινά η ισχύς των νέων μέτρων για τους ανεμβολιάστους, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό test – rapid ή μοριακό – για να μπουν εντός των εμπορικών  μαγαζιών.

Αν και ξεκαθάρισε ότι η κατεύθυνση που δίνει ο ίδιος είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί «από κει και πέρα ο καθένας θα κρίνει», θύμισε ότι σε ισχύ βρίσκεται ακόμη το μέτρο του click away και οι ανεμβολίαστοι πελάτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen», τόνισε ότι «δεν απαγορεύεται το click away, επιτρέπεται», υπογραμμίζοντας ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να “ασχοληθεί” με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις».

OT.gr Newsroom