Μητσοτάκης – Θα απαγορευθεί από το 2030 η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Στις μεταρρυθμίσεις για την ενέργεια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Στις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον και τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Περιγράφοντας τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η πράσινη πολιτική αφορά και την καθημερινότητα. Αυτή θα γίνει καλύτερη διότι στα πλαίσια του κλιματικού νόμου αναλαμβάνουμε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κλιματικό νόμο που παρουσιάζεται σήμερα, τονίζοντας ότι από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στο Υπουργικό – Πάνω από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε τρεις μέρες

Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι αύριο θα βρεθεί στην Χάλκη όπου θα εγκαινιάσει την πρωτοβουλία GR – eco islands, η οποία θα δείξει ένα υπόδειγμα μετάβασης των μικρών και ύστερα των μεγάλων νησιών μας στην πράσινη εποχή. Kάτι το οποίο σημαίνει όχι απλά καθαρότερο περιβάλλον αλλά και φθηνότερο ρεύμα για όλους.

Για ΔΕΗ

Εξαιρετικά ενθαρρυντική η αποτίμηση στην οποία διενεργείται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε «μία ισχυρή ΔEΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές στη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα, απορροφώντας ένα μέρος των αυξήσεων των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνει ταυτόχρονα όμως και πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια».

in.gr