Αβραμόπουλος – Η ΕΕ να μην μπει σε διάλογο με το καθεστώς Λουκασένκο – Μόνη λύση η ενίσχυση των κυρώσεων

Μόνη λύση, η ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας ήταν το θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC Radio παραχώρησε ο πρώην Ευρωπαίος Eπίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρώην Επίτροπος τόνισε ότι η μεταναστευτική κρίση ενορχηστρώθηκε συντονισμένα από το καθεστώς Λουκασένκο, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την άσκηση πίεσης για την ελάφρυνση των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη χώρα.

«Μόνη λύση η ενίσχυση των κυρώσεων»

«Ο κ. Λουκασένκο δεν ενδιαφέρεται επ’ ουδενί για την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης, την οποία άλλωστε ο ίδιος δημιούργησε. Επιδιώκει να εξαναγκάσει την ΕΕ να συνδιαλλαγεί με το καθεστώς του, με σκοπό την ελάφρυνση των υφιστάμενων κυρώσεων», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως η ΕΕ πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω εργαλειοποίηση μεταναστών, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιβολής νέων διευρυμένων κυρώσεων στη Λευκορωσία. «Είναι σημαντικό η Ένωση να μην δεχθεί να ξεκινήσει διάλογο με το καθεστώς Λουκασένκο. Οποιαδήποτε παραχώρηση στη Λευκορωσία, αποτελεί συμβιβασμό έναντι ενός εκβιαστή και θα δημιουργήσει την εντύπωση και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα ότι τέτοιου είδους τακτικές λειτουργούν. Μόνη λύση, η ενίσχυση και διεύρυνση των κυρώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr