Θριάσιο – Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε κοντέινερ – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Χτες η εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν εφιαλτική με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Μ. Βαρδαβάκη, να καταγγέλλει ότι τρεις ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου γιατί δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες. 

Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς σε κάθε εφημερία δίνεται κυριολεκτικά μάχη από τους γιατρούς ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές και ασθενείς να βρουν μία διαθέσιμη κλίνη.

Μεγάλη έκταση πήρε μάλιστα η καταγγελία σοκ των νοσοκομειακών γιατρών στο Θριάσιο για νοσηλείες ασθενών με κοροναϊό σε κοντένερ.

Συγκεκριμένα, χτες η εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο ήταν εφιαλτική με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Μ. Βαρδαβάκη,  να καταγγέλλει ότι τρεις ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου γιατί δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες.

Παράλληλα, έξι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Από την πλευρά του, η διοίκηση του Θριάσιου νοσοκομείου αναφέρει πως υπάρχει ένα περιστατικό διασωληνωμένο εκτός Covid.

Όπως είπε ο κ. Βαρδαβάκης, πέρσι την ίδια μέρα οι ασθενείς με covid στο Θριάσιο ήταν 39, ενώ σήμερα 55.

Πρόσθεσε επίσης μιλώντας στο Open πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, εκτός του εμβολιασμού, όπως η αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Τι απαντά η διοίκηση του Θριασίου

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η νοσηλεία των ασθενών του νοσοκομείου γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η  νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος  εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια. Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.

in.gr