Βρετανία – Εμβολιαστείτε για να αποφύγουμε νέα μέτρα λέει ο Τζόνσον

«Εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε αμέσως μόλις είμαστε επιλέξιμοι», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Οι πολίτες στη Βρετανία πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19, όταν έρθει η σειρά τους, εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς κατά της Covid αυτόν τον χειμώνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Νέοι περιορισμοί

«Εάν θέλουμε να αποφύγουμε νέους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε αμέσως έρθει η σειρά μας», τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

«Σας παρακαλώ πηγαίνετε και εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους άλλους και κάνοντάς το αυτό, μπορούμε να βοηθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε ξεκινήσει: να παραμείνουμε στο σχέδιό μας του να χρησιμοποιούμε τον εμβολιασμό για να ελέγξουμε τον ιό».

Αναπροσαρμογή

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι ο ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου θα πρέπει να προσαρμοστεί προκειμένου να λαμβάνεται υπόψη και η τρίτη, αναμνηστική δόση κατά της covid-19, αν και δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κίνηση αυτή. 

Τρίτη δόση για τους άνω των 40

Πλήρως εμβολιασμένος αυτή τη στιγμή σημαίνει πως έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid. Όλοι οι πολίτες άνω των 40 ετών είναι επιλέξιμοι τώρα για μια αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους. 

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι λαμβάνοντας τρεις δόσεις, λαμβάνοντας την αναμνηστική δόση σας, αυτό θα γίνει ένας σημαντικός παράγοντας και θα κάνει ευκολότερη τη ζωή για εσάς με κάθε τρόπο», σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να προσαρμόσουμε την ιδέα του τι συνιστά πλήρης εμβολιασμός προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτό και νομίζω ότι είναι όλο και προφανές».

in.gr