Επίδομα θέρμανσης – Άνοιξε η πλατφόρμα – Τι ισχύει για καύσιμα και φυσικό αέριο

Η αίτηση υποβάλλεται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021

Ανοιξε το βράδυ της Δευτέρας η πλατφόρμα επιδόματος θέρμανσης myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Από την εφαρμογή τα νοικοκυριά μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν:

– Η αίτηση υποβάλλεται μέχρι τις 15.12.2021

– Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

– Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

Βήμα – Βήμα (Εκδήλωση ενδιαφέροντος)

1. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

2. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

3. Επιλέγω είδος καυσίμου

4. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος

5. Επιλέγω οικισμό *

6. Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας

7. Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

OT.gr Newsroom