Καιρός – Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αυτές της Δευτέρας θα επικρατήσουν και την Τρίτη, με τοπικές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, στα Επτάνησα θα επικρατήσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, των Σποράδων και της Θράκης, αλλά και στις περιοχές της δυτικής Κρήτης, καθώς και στον νομό Έβρου.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο αλλά και στην ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία, θα εντοπίζονται λίγες βροχές κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές.

Θερμοκρασιακά, στους 14-17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 17-22 στα κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί θα πνέουν στο Ιόνιο με ένταση 6 έως 7 μποφόρ, ενώ βοριάδες στο Αιγαίο έντασης έως  5-6  μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας με τη θερμοκρασία να φτάνει από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Τετάρτη, τοπικές βροχές κυρίως στα Επτάνησα και στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες.

Στα υπόλοιπα τμήματα, αίθριος καιρός, με θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στα βόρεια, 19 βαθμούς στα κεντρικά, 20 βαθμούς στα δυτικά και 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

in.gr