Καλαμάτα-Τα παιδικά χωριά SOS απέκτησαν στέγη

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προέβη η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας. Παραχώρησε χωρίς αντάλλαγμα για 20 χρόνια κτίριο όπου θα στεγαστούν τα παιδικά χωριά SOS. Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας

Χρήστος Ράπτης

Σε ένα νέο, φιλόξενο χώρο στην καρδιά της Καλαμάτας, αναμένεται να εγκατασταθούν οι δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Πρόκειται για ακίνητο του Δήμου, που έχει παραχωρηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών και το οποίο βρίσκεται στην πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (στοά Λόντου). Στο εν λόγω κτήριο στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Παιδείας.

Το ανακαινισμένο κτήριο επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, όπου και είχε ενημέρωση από τις υπεύθυνες της Δομής.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Άλλωστε, η πρόληψη σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή είναι καίριος παράγοντας, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν στο βιολογικό τους περιβάλλον και να αποτρέπεται η διάλυση της οικογένειας.

Στην Καλαμάτα όπως φαίνεται αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δράση αναλογιζόμενοι και οι ίδιοι τις αυξανόμενες ανάγκες υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης προσώπων και οικογενειών και καλά πράττουν. Έχουν δημιουργήσει από κοινωνικές δομές σίτισης έως και δημοτικά υπνωτήρια. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο εγγύτερος προς τον πολίτη θεσμός,γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Όσοι τουλάχιστον Δήμαρχοι κινούνται με επίκεντρο τον άνθρωπο, διακρίνονται και προοδεύουν μαζί με την κοινωνία. Όσοι όμως αρέσκονται μόνο στα μεγάλα έργα αγνοώντας τις βασικές ανάγκες των δημοτών τους τότε η ίδια η κοινωνία τους απορρίπτει.

in.gr