Ευρωαγορές – Ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν την κρίση της εξάπλωσης της Covid-19 στην Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην κρίση της εξάπλωσης της Covid-19 στην Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε αύξηση 0,5% κατά το άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές της τεχνολογίας να αυξάνονται κατά 1,1%, οδηγώντας σε κέρδη, ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν κατά 0,5%.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία νέα από τη Γερμανία όπου ανακοινώθηκε η συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία – Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός προωθεί ταχύτερα την πράσινη οικονομία

Συνεπώς, ο Όλαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα γίνει ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας όταν η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρήσει από τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το CNBC.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την μεγάλη πανδημική κρίση της Covid-19 στην Ευρώπη, την ώρα που οι ολοένα και αυξανόμενες μολύνσεις οδηγούν κάποιες χώρες να λάβουν περιοριστικά μέτρα.

Η Ιταλία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα λάβει αυστηρότερα μέτρα για την Covid-19, ενώ η Γερμανία έχει σχεδόν αποφύγει ένα νέο lockdown.

Ο νεοσυσταθείς κυβερνητικός συνασπισμός αναμένει  να δει εάν οι αυστηρότεροι κανόνες στην είσοδο της χώρας συμβάλουν στη μείωση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, ο Γερμανός ηγέτης Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί για στοχευμένες ομάδες.

OT.gr Newsroom