Κηφισιά- Με ζωγραφιές τα παιδιά στέλνουν μήνυμα σεβασμού της γυναίκας

Στα μάτια των παιδιών αποτυπώνεται η ανάγκη τους να ζούνε σε έναν κόσμο χωρίς βία κάθε μορφής. Στο Δήμο Κηφισιάς βρήκαν τον χώρο να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για την ανάγκη σεβασμού κάθε ανθρώπου και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την σημερινή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Οι ζωγραφιές τους αποδεικνύουν πως άνθρωπος και βία είναι έννοιες ασύμβατες

Χρήστος Ράπτης

Τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών με την καθοδήγηση των δασκάλων τους συμμετέχουν με έργα- δημιουργίες τους στη διακόσμηση του περιπτέρου του Κέντρου Κοινότητας στην εκδήλωση για την Ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

Οι ζωγραφιές των παιδιών προέκυψαν μέσα από  βιωματικές δραστηριότητες (συζήτηση, ανάγνωση παραμυθιού, δραματοποίηση, χορός, κουκλοθέατρο, εικαστικές δημιουργίες) με θέμα το σεβασμό στη γυναίκα αλλά και τον άνθρωπο.

Μέσα από τις δράσεις αυτές ήρθαν σε επαφή με την έννοια του σεβασμού, της φροντίδας, της πίστης, του θάρρους, της δύναμης και της ελπίδας.

«Όλοι μας μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα, τη σκέψη μας και τη συμβουλή μας  σχετικά με τη συγκεκριμένη ημέρα, σε καλαίσθητο πίνακα που θα είναι τοποθετημένος στο περίπτερο της δράσης» 

Στο ενημερωτικό περίπτεροεξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας θα διανέμει έντυπο υλικό της δομής, της ΔΕΠΙΣ και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, θα συνομιλεί με τους πολίτες πληροφορώντας τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου καθώς και για θέματα έμφυλης βίας.

Μαζί με το έντυπο υλικό θα δίνεται το πορτοκαλί κορδελάκι της εκστρατείας και ένα λουλούδι με μήνυμα κατά της Βίας σε κάθε γυναίκα.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί ένα δρώμενο από δάσκαλο πολεμικών τεχνών και εθελόντριας σχετικό με το θέμα.

Σήμερα θα γίνει η φωταγώγηση του Δημαρχείου στο πορτοκαλί χρώμα που αποτελεί το σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παρουσία μελών της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και γυναικείων οργανώσεων.

in.gr