Κακοκαιρία – Μήνυμα 112 στην Ηλεία – Υπερχείλισε ο ποταμός Βέργας

Δύσκολη η κατάσταση στην Ηλεία με την κακοκαιρία. Πλημμυρικά φαινόμενα και μήνυμα 112 στους κατοίκους

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ηλεία με την κακοκαιρία καθώς κατά μήκος του ποταμού Βέργα στην Βάρδα και στη Μανωλάδα. Το ποτάμι σε κάποια σημεία έχει υπερχειλίσει εδώ και ώρες, ενώ μηχανήματα έργου επιχειρούν να ενισχύσουν τα αναχώματα καθώς υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Στους κατοίκους της περιοχής μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το pelop.

Επικίνδυνη η κατάσταση εάν βρέξει

H βροχή έχει σταματήσει εδώ και ώρες ωστόσο τα νερά που έρχονται από περιοχές της Βουπρασίας, σύμφωνα με το ilialive έχουν επιβαρύνει αρκετά το ποτάμι και ευχή όλων είναι να μη βρέξει καθόλου τις επόμενες ώρες.

Η Ηλεία δοκιμάζεται από το πρωί εξαιτίας της κακοκαιρίας με πολλά προβλήματα ενώ υπήρξε και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Νωρίτερα ένας άνδρας έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε με το όχημά του από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Βρανά Βρθολομιού.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, πολλά είναι τα προβλήματα που παραμένουν σε άλλες περιοχές του κάμπου ενώ υπάρχουν αρκετοί δρόμοι οι οποίοι είναι πλημμυρισμένοι και τα νερά δεν υποχωρούν. 

in.gr