Lego – Επένδυση 1 δισ. δολ. για «πράσινο» εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Με την επένδυση αυτή στόχο έχει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται στην Ασία και να κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο ανθεκτική

Η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών Lego πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Βιετνάμ. Με την επένδυση αυτή στόχο έχει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται στην Ασία και να κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο ανθεκτική, ειδικά το φόντο των δραματικών καθυστερήσεων που η πανδημία της Covid-19 έχει επιφέρει στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το εργοστάσιο, το οποίο θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της Lego με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, πρόκειται να κατασκευαστεί 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Χο Τσι Μινχ, τα τα πρώτα έργα να ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και την πρώτη παραγωγή να έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Θα είναι το έκτο εργοστάσιο για τη μεγαλύτερη βιομηχανία παιχνιδιών στον κόσμο, καθώς διαθέτει ήδη ένα στην Κίνα, τρία στην Ευρώπη και ένα στο Μεξικό. Το νέο εργοστάσιο θα εξυπηρετεί κυρίως χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς η Lego θέλει να επωφεληθεί από την άνοδο της μεσαίας τάξης στην περιοχή.

«Η στρατηγική μας είναι να έχουμε την παραγωγή μας σε τοπικό επίπεδο και να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της ζήτησης σε τοπικό επίπεδο. Αυτός ο σχεδιασμός βοήθησε πραγματικά στην αντοχή μας φέτος. Πού βλέπουμε λοιπόν ανάπτυξη; Στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας πάνω απ’ όλα», δήλωσε στους Financial Times ο Carsten Rasmussen, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Lego.

Η ανάπτυξη της Lego επιταχύνθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, φτάνοντας στο ζενίθ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όταν τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 46%, εδραιώνοντας τη θέση της μπροστά από την Mattel και τη Hasbro των ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις και την πιο κερδοφόρα εταιρεία παιχνιδιών.

OT.gr Newsroom