Οικονόμου – Κινητές μονάδες σε νησιά για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών – Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι από αυριο θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείο Παιδείας ειδική πλατφόρμα για να λύνονται οι απορίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κοροναϊού έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι από αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα παιδιά 5 έως 11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα σταλούν κινητά συνεργεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι από αυριο θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείο Παιδείας ειδική πλατφόρμα για να λύνονται οι απορίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Επίσης τόνισε ότι στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Μιλώντας για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη».

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σχετικά με τα σχολεία, θα ήθελα να σημειώσω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000. Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%», τόνισε.

Μιλώντας ευρύτερα για την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση στα ραντεβού στους 60 και άνω. Σε 10 ημέρες κλείστηκαν 201.000 ραντεβού α’ δόσης. 88.000 αφορούσαν τους 60 και άνω.

in.gr