Δήμος Τρίπολης «Εξαιρετική η συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Οι απινιδωτές θα σώσουν ανθρώπινες ζωές»

Μία ομάδα από το ΕΚΑΒ, που εκπαιδεύει προσωπικό του Δήμου Τρίπολης, σε παροχή πρώτων βοηθειών, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, το πρωί της Τρίτης (14/12/2021), στο Δημαρχείο της πόλης.

Η εκπαίδευση αφορά και στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή, ενός μηχανήματος που σώζει ζωές.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε αυτή την εκπαίδευση, κάτι που γίνεται στο πλαίσιο και της προμήθειας απινιδωτών από τον Δήμο Τρίπολης, οι οποίοι το επόμενο διάστημα, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της περιοχής μας.

«Πρόκειται για μηχανήματα τα οποία, αν κάποιος άνθρωπος υποστεί καρδιακή ανακοπή, μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, που έχει μια σχετική εκπαίδευση, να δώσει πρώτες βοήθειες, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνει το ίδιο το μηχάνημα και να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Είναι επαινετέα η πρωτοβουλία του ΕΚΑΒ το οποίο θα συνεχίσει να εκπαιδεύσει πολίτες. Για παράδειγμα, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, μπορούν να εκπαιδευτούν οδηγοί ταξί ή εργαζόμενοι στα καταστήματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με προπονητές η πρόσωπα που βρίσκονται για πολλές ώρες σε αθλητικούς χώρους. Είναι ασφαλέστατα μηχανήματα. Θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μας που θέλουν να εκπαιδευτούν, να το κάνουν για να έχουν τη δυνατότητα να σώσουν ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο κ. Τζιούμης.

Από την πλευρά της, η γιατρός, αναισθησιολόγος, κα. Δημητροπούλου – Ντεϊμεντέ Βασιλική, ως υπεύθυνη εκπαίδευσης του παραρτήματος Τρίπολης αλλά και συντονίστρια πανελλαδικά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την ευγενική πρόσκλησή τους και αναφέρθηκε στην εβδομάδα ενημέρωσης για πρώτες βοήθειες.

«Το ΕΚΑΒ είναι εδώ με απλά λόγια, η εκπαίδευση αφορά όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Καλούμε τον κόσμο να αναζητήσει τέτοιος είδους εκπαιδεύσεις, είμαστε στη διάθεσή σας.
Η εκπαίδευση διάρκεια πέντε ώρες, με θεωρητική κατάρτιση και πρακτική δεξιότητα» επισήμανε.

Στην ενημέρωση, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κ. Δημήτρης Μακαρούνης.