5+1 πράγματα που δεν ξέρετε και πρέπει να μάθετε για τον καφέ

Εσείς τι γνωρίζετε για το αγαπημένο ρόφημα;

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων. Σε όλη την υφήλιο ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να πίνει 2 με 3 καφέδες το 24ωρο.

Είναι ο βασιλιάς των ροφημάτων και δικαίως είναι ο πρωταγωνιστής σήμερα.

Ναι, η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως Παγκόσμια ημέρα καφέ.

Για να τον τιμήσουμε λοιπόν, μάθαμε έξι παράξενα πράγματα και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Εσείς ξέρατε ότι:

Κάποιοι βοσκοί από την Αιθιοπία ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν την επίδραση της καφεΐνης; Το συνειδητοποίησαν όταν οι κατσίκες τους ξεκίνησαν να χορεύουν ασταμάτητα και να είναι υπερκινητικές αφού έφαγαν καρπούς από καφεόδεντρο.

Ο καφές αρχικά τρωγόταν και δεν πινόταν; Οι φυλές της Αφρικής ανακάτευαν τους καρπούς των φυτών με λίπος για να δημιουργήσουν «μπάλες ενέργειας».

Ο καφές είναι, μετά το νερό, το ρόφημα που καταναλώνεται περισσότερο; Μάλιστα, η Αμερική είναι πρωταθλήτρια στην κατανάλωση. Στην Ευρώπη οι χώρες που καταναλώνουν πολύ καφέ είναι οι: Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία.

Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο παράγεται από περιττώματα ελεφάντων; Συγκεκριμένα, ελέφαντες στην Ταϊλάνδη ταΐζονται με κόκκους καφέ, οι οποίοι βγαίνουν στα περιττώματά τους και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν υπέροχη γεύση.

Οι Χριστιανοί ονόμασαν αρχικά τον καφέ «ποτό του Σατανά»; Το όνομα βγήκε επειδή οι μουσουλμάνοι τον έπιναν ως υποκατάστατο του κρασιού, το οποίο η θρησκεία τους δεν επιτρέπει να καταναλώνουν.

Υπάρχουν πολλά είδη καφέ; Ωστόσο, μόνο δύο από αυτά καλλιεργούνται. Συγκεκριμένα, ο Arabica και ο Robusta. Ο Arabica είναι ο καλύτερος και γι’ αυτό το 75% του καφέ που καταναλώνεται σε όλον τον κόσμο είναι Arabica.

in.gr