Λαμία – Απογοητευμένοι με την κίνηση στην αγορά οι επιχειρηματίες

Ο κόσμος που βλέπετε έξω είναι για μια μικρή βόλτα και επιστροφή στο σπίτι… λένε

Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήλπιζαν. Οι επιχειρηματίες της Λαμίας, εμφανίζονται απελπισμένοι σε ότι αφορά στην κίνηση του καταναλωτικού κοινού, η οποία παραμένει απογοητευτικά χαμηλή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ένα οδοιπορικό του lamianow, επιβεβαιώνει το παραπάνω.

«Φέτος διανύουμε μια από τις χειρότερες χρονιές, ο κόσμος είναι φοβισμένος. Ευελπιστούμε βέβαια σε καλύτερες μέρες, όπως και να υπάρχει μια σχετική κίνηση την επόμενη εβδομάδα για να μπορέσουμε να κάνουμε και εμείς αξιοπρεπώς γιορτές…» τονίζει η Μαρία Κρικζώνη.

«Η κατάσταση είναι όπως καιρός έξω αναφορικά με το αγοραστικό κοινό. Η αγορά είναι πάρα πολύ παγωμένη δεν υπάρχει καθόλου αγοραστική διάθεση. Η κίνηση σε σχέση με άλλα χρόνια είναι 50% κάτω και αυτή την στιγμή τα μαγαζιά νομίζω ότι υποφέρουν όλα. Ανοίξαμε Δευτέρα και Τετάρτη για το εορταστικό ωράριο και ήταν απογοητευτικές και οι δύο μέρες τα απογεύματα. Δεν υπήρχε καθόλου κίνηση έξω. Ο κόσμος είναι στριμωγμένος. Υπάρχουν και τα μέτρα που δεν βοηθούν αναφορικά με τα rapid test, κάποια πελάτισσα δεν θα κάνει αποκλειστικά rapid για να βγει ψωνίσει. Επίσης θέλω να τονίσω ας στηρίξουμε τα καταστήματα της πόλης μας, γιατί αν το κάνουμε βοηθούμε και τους ανθρώπους τους δικούς μας, είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεν έχει δουλειά θα απολυθούν και θα αυξηθούν» τονίζει ο Γιάννης Βασιλείου.

Καθόλου καλή η εικόνα

«Ο κόσμος που βλέπετε έξω είναι για μια μικρή βόλτα και επιστροφή στο σπίτι. Η αγοραστική κίνηση και ενόψει των εορτών δεν έχει ξεκινήσει σε καμία περίπτωση. Είμαστε λίγο καλύτερα από πέρυσι μιας και φέτος τα καταστήματα μας είναι ανοιχτά ενώ πέρυσι δουλεύαμε με click away και ήταν περίεργη η κατάσταση αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δουλειά η αγορά» σημειώνει ο Γιώργος Μπέσσας.

«Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καλή. Από την στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα κατά του κορωνοιου, ήδη από το Νοέμβριο υπήρξε μια πτώση του 30-40% όχι μόνο συνεχίζεται αυτό αλλά εντείνεται κιόλας. Ξεκίνησε ο Δεκέμβριος και τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Καταρχάς όπως βλέπετε και εσείς δεν κυκλοφορεί καθόλου κόσμος σε κεντρικές οδούς. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανέβει η κίνηση. Είμαστε άνθρωποι αγωνιστές και αισιόδοξοι. Ελπίζω ο κόσμος να βγει έξω αφού πληρωθεί και να διαθέσει ένα ποσό στην τοπική αγορά. Αν υπάρξει και μια πτώση των κρουσμάτων εδώ τοπικά, θα βγει ο κόσμος να κάνει τις αγορές του. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση να στηρίξει το μικρό λιανικό εμπόριο», λέει ο Παναγιώτης Φλιώκας.

in.gr