ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ήξεραν και ψεύδονταν για τη θνητότητα και τις ΜΕΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τα όσα υποστήριξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του η μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα πριν από την δημοσίευσή της

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θοδωρή Λύτρα και καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη κατηγορώντας τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τους υπουργούς του ότι γνώριζαν και ψεύδονταν για τη σχέση θνητότητας και νοσηλειών εντός και εκτός ΜΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει τα όσα υποστήριξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του η μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα πριν από την δημοσίευσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει πως ο κ. Μητσοτάκης και όλο το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν ενημερωθεί από τον κ. Τσιόδρα για τη μελέτη που δείχνει έκρηξη θνητότητας εκτός ΜΕΘ.

»Επειδή ο συνυπογράφων με τον κ. Τσιόδρα, καθηγητής κ. Λύτρας εμφατικά επαναλαμβάνει πως «ενημερώσαμε άμεσα και επανειλημμένα στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων όσους μπορούν να κάνουν κάτι για το ΕΣΥ». Περιμένουμε έστω και τώρα μία απάντηση:

»Θα ζητήσουν έστω μια συγνώμη για τα συνειδητά ψέματα και την εγκληματική τους αμέλεια;

»Για το «δεν υπάρχει διαφορά για τους εντός και τους εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους» του κ. Μητσοτάκη;

»Για το «δεν μπορούμε να έχουμε ένα πολυτελές ΕΣΥ», του κ. Σκέρτσου;

»Για το «πεταμένα λεφτά» τα χρήματα για επιπλέον ΜΕΘ, του κ. Πέτσα;

»Για το «ακόμη κι αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους θανάτους» του κ. Γεραπετρίτη;

»Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και ήξεραν και ψεύδονταν πάνω στις χιλιάδες απώλειες. Είναι όχι μόνο πολιτικά αλλά και ηθικά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

»Μια δημόσια συγνώμη θα ήταν το λιγότερο».

in.gr