Καιρός – Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες στην Ελλάδα – Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Το τσουχτερό κρύο θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Τρίτη, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα «επισκεφθούν» τη χώρα από τα βόρεια.

Να προετοιμαστούμε για τσουχτερό κρύο μας προειδοποιεί το Meteo αφού ο καιρός παραμένει χειμωνιάτικος και αύριο Τρίτη 21/12. Αναλυτικότερα, ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν την Ελλάδα την Τρίτη με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλο μέρος αυτής.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση θα γίνει αισθητή κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταβολή που αναμένεται στη μέγιστη θερμοκρασία αύριο Τρίτη 21/12 σε σχέση με σήμερα Δευτέρα 20/12. Όπως φαίνεται στον χάρτη, η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. 

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα

Παγετός επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καρπενήσι (Ποταμιά Βουτύρου) και ήταν ίση με -7.4 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες. 

in.gr