ΠΟΥ – Καλύτερα να χάσουμε μια γιορτή παρά μια ανθρώπινη ζωή

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν «δύσκολες αποφάσεις» εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα

Καλύτερα να χαθεί μια εορταστική εκδήλωση παρά μια ανθρώπινη ζωή. Είναι καλύτερα να ακυρώσουμε τώρα και να γιορτάσουμε αργότερα παρά να γιορτάσουμε τώρα και να θρηνήσουμε αργότερα. Αυτό διαμηνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εν μέσω της ταχύτατης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον σε όλο τον κόσμο.

Η παραλλαγή με υψηλή μεταδοτικότητα έχει πλέον ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 89 χώρες, πολλές κυβερνήσεις να αναγκάζονται να πάρουν πρόσθετα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε 1,5 έως 3 ημέρες μετάδοση. Η Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 73% των κρουσμάτων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν «δύσκολες αποφάσεις» εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

«Όλοι έχουμε κουραστεί από αυτή την πανδημία. Όλοι θέλουμε να περνάμε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι όλοι μας, ηγέτες και ατομικά ο καθένας, να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», τόνισε.

OT.gr Newsroom