Σουηδία – Εγκρίθηκε από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ο εμβολιασμός κάποιων παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών

Τι ίσχυε μέχρι τώρα στη Σουηδία.

Τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στη Σουηδία.

Μέχρι τώρα οι σουηδικές αρχές συνιστούσαν τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 12 και άνω, ενώ η ΕΕ έχει συστήσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών να ανοσοποιηθούν λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κοροναϊού. 

Πώς δικαιολογήθηκε η απόφαση

«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, τα στοιχεία και τις συζητήσεις με τη Σουηδική Παιδιατρική Ένωση και την Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για κάποιες ομάδες παιδιών που σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 παρουσιάζει άνοδο στη Σουηδία και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την αυστηροποίηση κάποιων μέτρων αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr