Νέα μέτρα – Από τις 3 Ιανουαρίου νέοι περιορισμοί σε διασκέδαση, γήπεδα και εργασία

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στις 27 Δεκεμβρίου συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσει το δεύτερο πακέτο μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα και εργασία, όπως ανακοίνωσε, την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην προσπάθεια περιορισμού της μετάλλαξης Ομικρον.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στις 27 Δεκεμβρίου συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο των μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό έρχονται:

  • Περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση.
  • Περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και στην είσοδο στα γήπεδα.
  • Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει το 13033 για την αποστολή μηνυμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις εορτές , ωστόσο μελετάται ο επανακαθορισμός του πρωτοκόλλου για το πότε κλείνει ένα τμήμα.  Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν εξετάζεται κάποιο μέτρο στην λειτουργία των σχολείων, αλλά σημείωσε δε πως η κατάσταση είναι δυναμική.

Ειδικά για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες. «Όταν ανακοινώσουμε το πλαίσιο που θα ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου και για 15 ημέρες θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτή την κατηγορία», σημείωσε. Οπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τα γήπεδα, η εισήγηση των ειδικών είναι για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλεύρης  επεσήμανε πως παραμένουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν νέα μέτρα στο λιανεμπόριο.

in.gr