Καιρός – Κρύο με ασθενείς βροχές – Πώς θα είναι ανήμερα των Χριστουγέννων

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Βελτιωμένος σήμερα Παρασκευή, ο καιρός, αν και οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα, προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου.

Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου, από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα μαλακώσει στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο, όπου θα κάνει κρύο ακόμα και αργά το μεσημέρι.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός θα ζεστάνει ιδιαίτερα από τη Λαμία και κάτω όπου ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν συννεφιές την επομένη των Χριστουγέννων με βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα και μπόρες στα νοτιοανατολικά.

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ίσως κάποιες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο την Τρίτη ενώ, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν από τη βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα γύρω στις 30-31 Δεκεμβρίου και θα κάνουν πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Meteo: Ο καιρός την Παρασκευή 23/12

Νεφώσεις κατά τόπους με σποραδικές, πρόσκαιρες και τοπικές βροχές αναμένονται την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021. Χαμηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 12, στη Δυτική Στερεά από 0 έως 10, στην Πελοπόννησο από -1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 11, στις Κυκλάδες από 0 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 12 και στην Κρήτη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

in.gr