ΚΙΝΑΛ – Τα νέα μέτρα έρχονται με καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμός, ενίσχυση του ΕΣΥ και μέτρα προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάει η τρίτη αναμνηστική δόση να γίνεται χωρίς ραντεβού για να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη

Τα σημερινά μέτρα θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της Όμικρον και έρχονται με καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες σχολίασε το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Τρίπτυχο

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμός, ενίσχυση του ΕΣΥ και μέτρα προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάει η τρίτη αναμνηστική δόση να γίνεται χωρίς ραντεβού για να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Τα σημερινά μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις. Έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί όταν υπήρχαν τα πρώτα δείγματα της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την  ελληνική.

»Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμός – ενίσχυση του ΕΣΥ – μέτρα προστασίας.

»Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου χωρίς ραντεβού, σε επιπλέον από τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

»Άμεση εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών covid, εάν υπάρξει ανάγκη.

»Μέτρα κοινωνικών αποστάσεων και αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

»Επιδημιολογική επιτήρηση με επέκταση των σημείων όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν pcr και rapid test.

»Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία».

in.gr