Δολοφονία Άλκη: Το στερνό αντίο λένε συγγενείς και φίλοι στον 19χρονο – Υποβασταζόμενοι οι γονείς του

Φοιτητής του ΑΠΘ ήταν ο 19χρονος Άλκης. Σήμερα στο αμφιθέατρο θα υπάρχει μια κενή θέση… Πόσο κοντά στην σύλληψη του δράστη είναι η αστυνομία

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου Άλκη μη μπορώντας να πιστέψουν πως το παιδί τους χάθηκε άδικα και ξαφνικά από τα χέρια δολοφόνων οι οποίοι ακόμη και τη στιγμή που τους παρακαλούσε «μη με χτυπάτε άλλο» εκείνοι συνέχιζαν το έγκλημά τους.

Αυτή την ώρα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον 19χρονο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας.

Όπως περιγράφει η voria.gr, κόσμος με λευκά γαρίφαλα, τα οποία υπάρχουν και πάνω στο φέρετρο του Άλκη , προσέρχεται στην εκκλησία προκειμένου να αποτίσει το ύστατο χαίρε στον 19χρονο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του Αλκιβιάδη, οι οποίοι έφτασαν στα Κοιμητήρια, υπoβασταζόμενοι.

Ο 19χρονος Άλκης έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην Θεσσαλονίκη όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στην παρέα του και τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ τον τραυμάτισαν και με δρεπάνι στο πόδι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης ενώ και ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ζήτησε την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία οι αρχές έχουν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Η αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι θα έχει πιάσει τον δολοφόνο με το δρεπάνι μέχρι απόψε το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, τρία άτομα έχουν προσαχθεί ως ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 19χρονο, όπως τις κατέγραψε το grtimes.gr.

Οργανωμένες ομάδες

Για οργανωμένες ομάδες που έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους στη Θεσσαλονίκη και δρουν βάση συστήματος έκανε λόγο ο αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Συμεωνίδης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

«Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και πάρα πολλούς στόχους. Από κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί και ήδη έχουμε αποφύγει με το συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Τα μέλη αυτών των ομάδων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάση πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την Αστυνόμευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19ρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)»

Πρύτανης ΑΠΘ για 19χρονο

Φοιτητής του ΑΠΘ ήταν ο 19χρονος Άλκης. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας επίσης στο OPEN , έκανε λόγο για αποτρόπαια, δολοφονική ενέργεια, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα στο αμφιθέατρο θα υπάρχει μια κενή θέση… αυτή του 19χρονου.

in.gr