Π. Νίκας για Σκάλα, “μια δεκάδα άνθρωποι κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”

Η καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου, στην Σπάρτη, όπου στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας υπέγραψε συμβάσεις έργων, αλλά και προγραμματικές.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της προβλεπόμενης από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τον αποκλεισμό, από μερίδα κατοίκων, της εθνικής οδού Σκάλας – Σπάρτης, στην πιο πάνω περιοχή, προκειμένου να μην επιτραπεί η μετάβαση μηχανημάτων στον χώρο κατασκευής.

“Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “σε καθημερινή βάση το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση “για την στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.