Ελληνίδα επιστήμονας για πρώτη φορά επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Ποια είναι η καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το «τιμόνι» της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναλάβει -για πρώτη φορά- Ελληνίδα επιστήμονας, η καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Πουλούδη προτάθηκε από την αρμόδια επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων (Association for Information Systems – AIS) και εξελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από το σύνολο των μελών της Ένωσης. Η θητεία της ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2022, είναι τριετής, και κατά τη διάρκειά της αναλαμβάνει καθήκοντα Εκλεγμένου Προέδρου (President Elect), Προέδρου (President), και Προηγούμενου Προέδρου (Immediate Past President), τον 1ο, 2ο και 3ο χρόνο, αντίστοιχα.

Η AIS προάγει «τη γνώση και την αριστεία στην πρακτική και τη μελέτη των πληροφοριακών συστημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση. Είναι η κορυφαία επαγγελματική ένωση για άτομα και οργανισμούς που ηγούνται της έρευνας, της διδασκαλίας, της πρακτικής και της μελέτης πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως.

Ποια είναι η Νάνσυ Πουλούδη

Η Καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη έχει Πτυχίο Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1991) και Μεταπτυχιακό (1993) και Διδακτορικό Δίπλωμα (1998) στα Πληροφοριακά Συστήματα από το London School of Economics, όπου σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία ως Λέκτορας στο Brunel University (1997-2001).

Το 2001 εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το 2006 εκλέχθηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και το 2019 Καθηγήτρια Α’ βαθμίδας.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής της δράσης έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή των Journal of the Association for Information Systems (AIS), Information & Management, IT for Development, Health Policy & Technology, και International Journal of Society, Information, Communication and Ethics.

Επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει στο European Journal of Information Systems ως Senior Associate Editor και στο IT & People ως Associate Editor. Μετέχει τακτικά στη συντονιστική επιτροπή των συνεδρίων European Conference on Information Systems (ECIS) και Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS).

Την περίοδο 2010-2013 ήταν εκπρόσωπος στην Διεθνούς Ένωση Πληροφοριακών Συστημάτων της Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Αφρικής (Region 2).

Έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνη σε ερευνητικά έργα ηλεκτρονικού επιχειρείν και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το Ερευνητικό Κέντρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου Διοικητικής των Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογιών (ISTLab).

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων και τη μελέτη οργανωσιακών αλλαγών και των στρατηγικών και κοινωνικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Έχει βραβευθεί με το 2016 Sandra Slaughter Service Award και το 2020 Technology Challenge Award της Διεθνούς Ένωσης Πληροφοριακών Συστημάτων.

in.gr