Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, “ανάγκη για κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια”

“Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που εισηγήθηκε η περιφερειακή Αρχή και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 11 Απριλίου.

Η πρόταση ψηφίσματος της περιφερειακής Αρχής ισοψήφισε με την κοινή πρόταση των υπόλοιπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης και υπέρ της πρώτης βάρυνε η ψήφος του προέδρου του σώματος. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότεινε άλλο σχέδιο ψηφίσματος από το οποίο δεν παρέκλινε σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες.

Είχε προηγηθεί διεξοδική συζήτηση με θέμα “άμεσα και επείγοντα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ακύρωση βίαιης απολιγνιτοποίησης, άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη”, στην οποία έκανε παρέμβαση και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο σημειώνονται τα εξής:

“Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης είναι ορθή. Η διεθνής συγκυρία όμως επιβάλει την αξιοποίηση των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων, στον χρόνο που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον

Επιβάλλεται η παραπέρα προώθηση κατασκευής ΑΠΕ, με τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό

Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια

Είναι επίσης αναγκαία η δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην ενέργεια, με έμφαση στις καθαρές μορφές της

Τέλος, η (συνημμένη) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, επιβάλλεται να μελετηθεί από την κυβέρνηση και να αξιολογηθεί με θετικό τρόπο”.