Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση της διενέργειας διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 850.000 ευρώ έργο ανέγερσης στην Κόρινθο ισόγειας οικοδομής με υπόγειο, με χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο “Γεύμα Αγάπης”.

Ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου διαρροών και ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 188.480 ευρώ, για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα με σκοπό την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών για το 2022. Προέβη επίσης στην έγκριση οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων των Μητροπόλεων και των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της covid-19.

H Oικονομική Επιτροπή ενέκρινε ακόμα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” με αντικείμενο την λειτουργία του πρώην ξυλοπριστηρίου στο Χρυσοβίτσι ως Κέντρου προβολής της δασικής ιστορίας του Μαινάλου.

Τέλος, στην σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, στην διεθνή έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.