Δράση στην Τρίπολη με αντικείμενο την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας στην διάρκεια της πανδημίας

Δράση με αντικείμενο την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας στην διάρκεια της πανδημίας διοργανώθηκε στην Τρίπολη, χτες Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, με τη συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της νεοσύστατης Κεντρικής Δομής αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού  SARS-CoV-2 (covid-19).

Σκοπός της δράσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην πλατεία Πετρινού, ήταν να αναδειχθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία ως αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Η δράση αυτή αναμένεται να επεκταθεί με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στο οποίο περιέχονται οδηγίες και συμβουλές σε θέματα ψυχικής υγείας σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης η οποία λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι στα τηλέφωνα 271 3 610218 και 271 3 610203.

Η σημερινή δράση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλη Διαμαντόπουλου, του διευθυντή Δημόσιας Υγείας (έδρας) Σωτήρη Καμαρινόπουλου, στελεχών της Κεντρικής Δομής covid-19 και επαγγελματιών υγείας.