Προβολή στην Τρίπολη χτες Τετάρτη της ταινίας του Κ. Σπυρόπουλου “Αρκαδία, η Καμπανία της Ανατολής”

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ “Αρκαδία, η Καμπανία της Ανατολής” (Arcadia Champagne d’ Orient) του Κώστα Σπυρόπουλου, προβλήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου, στην Τρίπολη, στον κινηματογράφο Cine Ville, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και άλλων στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου -η οποία υποστήριξε την παραγωγή της ταινίας.

Παρόντες στην προβολή της διαρκείας 79 λεπτών ταινίας -που αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΡΤ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης, του Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας- ήταν επίσης ο σκηνοθέτης και αρκετοί από τους συντελεστές της.

Θέμα της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν -κυρίως στην Αρκαδία αλλά και τη Νεμέα-, είναι η προσπάθεια της οικογένειας οινοποιών Παπανικολάου, από τις Ρίζες της Τεγέας, να δημιουργήσουν αμπελώνες το 1885 στην Αρκαδία και τη Νεμέα και να παράγουν κρασί και σαμπάνια, εφάμιλλων των γαλλικών. Δεν παρέμειναν στο στενό περιβάλλον της Αρκαδίας και της Ελλάδας, καθώς έκαναν εξαγωγές στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ συμμετείχαν σε εκθέσεις στο Παρίσι, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο. Εως το 1935 κατάφεραν να κερδίσουν βραβεία σε εκθέσεις του εξωτερικού και να προβάλλουν το μοσχοφίλερο και το αγιωργίτικο κρασί.